Kryssa inte utan mig

Tänk att det inte funnits någon svensk kryssningsbok på marknaden, tills nu! Boken Kryssa inte utan mig är nysläppt och vänder sig direkt till svenska och övriga skandinaviska resenärer som är nyfikna på att kryssa.

Omslag - Kryssa inte utan migEftersom det florerar så många fördomar om kryssningar bestämde sig reseskribenten Heidi Rovén för att skriva en handbok om hennes eget favoritsätt att resa, och därmed avliva de vanligaste myterna. I boken förklarar hon vad som är sanning och inte, och ger dessutom en rad konkreta proffstips på hur man väljer rätt bland rederier, hyttkategorier, hav och rutter. Här finns unika listor över rederiernas utbud av såväl familjeanpassade faciliteter liksom häftiga sportaktiviteter ombord, liksom information för bröllopspar, golfare och hälsomedvetna. Varje kapitel är generöst illustrerat med härliga kryssningsbilder.

Mellan de faktaspäckade kapitlen får läsaren följa med på författaren Heidi Rovéns egna kryssningsupplevelser i världen, läsning som passar lika bra som inspiration för resedrömmar hemma som i solstolen när man väl är iväg.

Även om boken främst är skriven för kryssningsnovisen, passar den också den som kryssat förut och gärna gör det igen. Kryssa inte utan mig fungerar också som inspiration till alla som lider av sjösjuka, vattenskräck och navigationsanalfabetism, men ändå fascineras av tanken på att glida fram till havs. För den som redan bokat sin resa är boken en bra förberedelse inför semestern till havs. Men självklart är det också den perfekta följeslagaren på en kryssning: Kryssa inte utan mig!

Faktaruta

Titel: Kryssa inte utan mig
Författare: Heidi Rovén
Foto och grafisk form: Kristofer Scheiderbauer
Omfång: 148 sidor
Bandtyp: Limbundet mjukband
Storlek: 167×207 mm
Förlag: Cobertura
ISBN: 978-91-977956-1-6
Ordinarie pris: 199 kr inkl moms och frakt (inom Sverige)
Kampanjpris: 99 kr inkl moms och frakt (inom Sverige)

Om författaren

Heidi Rovén är frilansskribent inom resor och spa. Hennes första bok Spaterapeutens 10 budord gavs ut 2008, också på Cobertura förlag. Utöver att hon föreläser, driver Heidi Rovén spabloggen Spabanken. Sina kryssningsresor har hon beskrivit i en mängd artiklar varav flera finns återgivna i boken. Hon är även redaktör för den omfattande kryssningssajten SeaFun.

Bläddra i boken


Recensioner

”Här får man veta allting, alltifrån hur man tar kontakt med olika bolag om man kryssar i Medelhavet, Karibien, Antarktis, Östersjön, vilka hytter man ska välja, om man är budgetresenär eller lite mer exklusiv.”
”Man ska inte kryssa utan den här tjejen, för hon vet allt om kryssningar.”
”Hon älskar sitt ämne och älskar man sitt ämne och satsar på att skriva en bok, brukar det bli väldigt bra. Jag gillar den här boken.”

SVT Gomorron

”Heidi Rovén är helt rätt ute med sin senaste bok där hon ger sig i kast med att punktera fördomar och myter kring kryssandet.”
Expressen

”Heidi Rovén, journalist som skrivit boken Kryssa inte utan mig, vill krossa myten om kryssningar.”
Aftonbladet

”Med stor entusiasm tar Heidi Rovén sig an en turismform som framför allt är big business i USA med Karibiska havet som populäraste farvatten. Och att det finns en stor rikedom av allsköns kryssningar visar denna handbok där författaren även ger prov på sina alster publicerade i diverse resepublikationer.”
Allt om Resor

”Boken Kryssa inte utan mig ger svar på alla tänkbara frågor om kryssningar.”
Vagabond

”Det framgår helt klart att Heidi Rovén vet vad hon talar om – hon har rest världen runt med olika rederier, på allt från fartygskolosser för tusentals passagerare i den karibiska övärlden till mer blygsamma flytetyg på vår egen Göta Kanal. Boken är en ändamålsenlig följeslagare på kryssningen, dels som ren avkoppling och dels för de nyttiga anvisningar och tips som författaren, vis av erfarenhet, delar med sig av.”
Resemagasinet Check-in

”Nu är det lätt att kryssa rätt”
”Kryssningsexperten Heidi Rovén delar med sig av allt från hur du undviker att gå upp i vikt av all mat till hur du lindrar sjösjuka.”

TravelNews

”Boken innehåller handfasta råd om hur man bäst planerar sin resa samt livet ombord, och ger tips på allt ifrån hur man väljer rätt rederi och rutt till vad man ska packa.”
Stand By

”Boken är skriven för den som aldrig kryssat men som är nyfiken, och den som gärna vill kryssa igen…”
Resflex

”Journalisten och författaren Heidi Rovén är expert på kryssningar.”
”Hårda fakta varvas med Heidis egna upplevelser från kryssningar världen över.”

Borta Bra

”Myterna motiverar många att stanna på landbacken. Men det är synd då kryssning är en så härlig upplevelse, tyckte reseskribenten Heidi Rovén och skrev Sveriges första kryssningsbok.”
Travel Trends

Köp boken

Betala enkelt och säkert med kreditkort och bankkort.

Pris 199 kr/st inkl moms, frakt och expavg.

Slut på förlaget